Tapas – Inre glöd


Inspirerad av underbara Moa Westman så fick min intentionen i mars bli Tapas (hetta), min inre drivkraft, min inre glöd som får mig att fortsätta även när det är jobbigt. När det tar emot.

Ordet Tapas betyder bl.a. självdisciplin, ihärdighet, brinnande entusiasm. Tapas är drivkraften, elden inom dig, din inre glöd, som får dig att gå och träna fast att det tar emot. Som får dig att avstå bullen till fikat fast att suget är stort. Som får dig att ligga kvar i en obekväm position i yogan fast att huvudet säger åt dig att komma ur positionen. Som får dig att cykla sista intervallen fast att kroppen är trött.
När vi ska göra en förändring eller göra något nytt som känns obekvämt, när vi går utanför vår bekvämlighetszon uppkommer ofta ett inre motstånd – tankar som säger att sluta, att det är jobbigt, att det är farligt, etc. Vågar vi bara vara kvar i det som är jobbigt, fortsätta framåt förbi motståndet/hindret så kommer vi skapa en förändring. Att ha självdisciplinen och att våga gå utanför din bekvämlighetszon kommer att utveckla dig.

Det ligger i sakens natur att det uppkommer ett motstånd vid förändring. För om det skulle vara lätt att göra den där förändringen som du vill åstadkomma så skulle du redan ha gjort det. Eller hur? Så att göra en förändring innebär alltid ett visst motstånd. Har du bara disciplinen att fortsätta i din riktning, mot ditt uppsatta mål så kommer det skapas energi, en inre glöd, en drivkraft att vilja framåt, att vilja förändras och utvecklas. Och känslan när du klarat av att göra något svårt är ju helt underbar. Eller hur?

“A little bit unconfortable now. Very comfortable later”.

Trevlig helg!

Kram Hanna

 

 

2 reaktioner på ”Tapas – Inre glöd

  1. Tack för ett inspirerande inlägg! Jag såg hennes bilder på Instagram och tänkte att det var en passande intention, när jag nu läst dina ord bär jag det med mig till kommande klasser i april då intentionen kommer bli tapas!
    Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s