Koppla ur

Jag är nästan ständigt uppkopplad. Då tänker jag  inte bara på sociala medier utan min hjärna. Den går mer eller mindre på högvarv 18 timmar av dygnet. Ett heltids jobb som kräver fokus och analytisk förmåga, därutöver instruerande på fritiden och barn som av naturliga själ ständigt kräver min uppmärksamhet. Så ja min hjärna är trött. Mer än trött. Och för mig visar sig det med fysiska signaler i kroppen. Gråt för minsta motgång. Ett lätt illamående som kommer och går. Ljudkänslighet. Svårt att fokusera. Efter min utmattning så vet jag nu att dessa signaler ska jag absolut inte föringa. Trycka undan. 

Precis som kroppen behöver fysik återhämtning efter en period av tuff träning så behöver hjärnan få samma återhämtning.  Det är i vilan som musklerna blir starkare. Det är i vilan som hjärnan blir starkare. Som du blir mentalt starkare. 
Så detta blir mitt sista inlägg ett tag på sociala medier och bloggen. Jag behöver koppla ned. Koppla ur. Koppla av. Ta dagen som den kommer utan krav. Bara njuta. Bara vara. Ha långtråkigt. Ha det tyst. Stilla tankarna. 

Har du perioder då du kopplar ur mentalt och från allt brus i sociala medier? 
Med det vill jag önska er alla en underbar sommar! Så hörs och ses vi hoppas jag i augusti. 

Kram Hanna ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s