Din ros

Att vara sann mot sig själv. Att lyssna på sin inre kärna. Det som är du utan dina skal och förväntningar. Att lyssna inåt och göra det som du vill. Detta pratas det ofta om inom yogan och mental hälsa. För att du ska må bra behöver du vara sann mot dig själv.  Även jag brukar prata om det.

Men vad menar jag med det egentligen? Det är ju så lätt att säga. Att vi ska lyssna inåt. Det som innerst inne är jag utan skal, utan mina roller. Men vem är det? Vem är jag när jag skalar av? När jag tar bort rollen som tjej, som vän, som syster, som mamma, som arbetskollega, som instruktör, som cyklist, som yogis, som hundägare, som villaägare, som medelålders, som norrlänning, som svensk, som människa. Är inte alla dessa roller och erfarenheter en del av mig. Det som gör mig till den jag är. Kärnan, det lilla embryot som växte i mammas mage och som sedan blev jag, finns det kvar? Den har ju öppnat sig och ur den har det vuxit en massa blad som skapar den unika människa jag är idag. Plockar jag bort blad för blad blir det ju inget kvar. Som en ros med massa blad. Det är ju rosenbladen som gör rosen. Kärnan, knoppen har ersatts av tusen blad. Så att vara sann och lyssna på sin inre röst, utan skal, vem lyssnar jag på då?

Eller finns det en kärna där inne? Det som bladen fäster på. Det som håller ihop bladen. Det som håller ihop mig. Skalar jag av finns det kvar det där lilla embryot, det innersta jag.

Kanske ska vi fundera på vilka blad vi vill ska växa, vilka blad vill ha som omsluter oss, som ger rosen dess färg. Som gör dig till just dig.

Så låt din inre kärna guida dig och bestämma vilka färger du vill att din ros ska ha. Din sanning. Din ros. Låt den blomma!

Ha en fortsatt härlig vecka!

Kram Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s