Yoga By Hanna -Kvällsro

Jag kör nästa varje kväll yinyoga och meditation för att stilla tankar och varva ned innan läggdags. Ett skönt sätt att avrunda dagen och landa. Känna in hur jag mår. Hur kroppen känns. Men också bara att komma till ro för att få sova bättre. De kvällar jag gör yinyoga sover jag alltid mycket bättre. När jag hoppar över det blir sömnen för mig betydligt sämre.

Jag tänker att säkert en del av er också ibland har svårt att komma till ro,  så därför tänkte jag dela med mig av den ”klass” jag kör just nu.  Det tar 42 minuter och då börjar jag med ca 14 minuter meditation och avslutar med 8 min avslappning i stilla vila. Däremellan jag jag 1-4 övningar beroende på om jag vill köra hela programmet eller bara någon övning. Ibland tycker jag också om att  göra färre övningar och istället ligga längre tid med massa kuddar och filtar som stöd – en form av restorative yoga. Syftet med passet är att komma till ro och slappna av. Så verkligen hålla igen i alla övningar. Mjukt och försiktigt. Och det är också därför jag har en ”lång” meditation och stilla vila på slutet. Ibland när tiden känns knapp gör jag bara meditationen och stilla vila.

Jag har satt ihop en spellista på spotify , se här, som du kan använda. Vill du inte mediterar de två första låtarna så hoppa över dessa. Jag är inne just nu i en period när jag sjunger mantran men känns det alldeles för flummigt så ta två låtar du tycker om och sjung med. Valet av låtar spelar ingen roll. Utan att sjunga är ett effektivt sätt att vara i nuet. Eller bara sitt stilla och ta 10 djupa andetag.

  • låt 1 och 2 Meditation genom att sjunga (antingen sjunger jag med högt eller tyst. Ibland bara lyssnar jag).( ca 14 min)
  • låt 3 Sittande fjäril (3.30)
  • låt 4 Liggande fjäril på bolster/kudde (3.51)
  • Låt 5 och 6 liggande twist på rygg (3:12 och 2:50)
  • låt 7-8 benen upp på en stol eller väggen (3:21 + 3:08)
  • stilla vila (8 min)

Total tid 42 min.

Undrar ni om några övningar så hör av er.

Håll tillgodo och hoppas ni får en god natt sömn.

Varmaste Hanna 

En reaktion på ”Yoga By Hanna -Kvällsro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s