Mellanrum

(Bilder lånade av Sofia Holger)

I lördags var det sista gången för denna termin ute på Östanskär och jag känner en sådan tacksamhet! Det är en underbar känsla att få guida er genom ett yinyoga pass. Det är något väldigt fint med det. Jag hoppas ni alla har haft en härlig termin oavsett om ni bara varit med en gång eller alla fem.

Nästa gång jag har yoga i Östanskär är en workshop tillsammans med Malin Bonde, NIMA Hälsoutveckling, den 18/8. Det kommer bli en helt fantastiskt dag med stresshantering, mental träning, yinyoga och mindfulness. Dagen kommer varvas med föreläsningar, övningar och yinyoga samt verktyg att ta med er hem. Ett perfekt sätt att boosta inför hösten och kommande äventyr. Så in och anmäl er! Senast 31/7. Jag kommer sedan fortsätta under hösten med yoga en gång i månaden (3-4 tillfällen) som jag brukar.

Som vanlig ska ni förstås få klassen och lite av de ord jag delade med mig av. Så håll tillgodo, inspireras och kopiera.

Heart & compassion – Mellanrum

Intention:

Hela våren har intention varit Kärlek och Medkänsla, till andra men i första hand till Dig själv. Att bara få ge Dig själv kärlek och värme. Vänlighet och omtanke. I lördags hade vi lite extra fokus på stillhet. Ombonat. Varmt. Mjukt. Varsamt. Som en kokong av stillhet.

”Ibland så skönt att bara få vara. Utan krav. Utan mål. Bara flyta med. Upp och ned. Känna tyngdlöshet. Känna lätthet. Stillhet. Ro.” //ord By Hanna

Klassen (ca 2 timmar ):

 1. Sittande meditation. Fokus Andningen.
 2. Sittande fjäril.
 3. Trollslända.
 4. Liggande fjäril.
 5. Happy baby
 6. Rebound på rygg
 7. Sfinx.
 8. Draken. Hö+ vö
 9. Liggande svan Hö + vä
 10. Rebound i Barnet.
 11. Halv knut med twist + framåt. Hö + vä
 12. Halv hund/Melted heart
 13. Rebound på mage
 14. Twist på rygg
 15. Stilla vila med kroppsscanning.

Dikter/texter jag läste under klassen:

 • Sommar, ur kommande boken ”Ord för dagen – 365 texter för styrka och sinnesro” av Sofia Sivertsdotter,
 • Jag läste några rader ut boken ”Tillitens väg” av Sofia Sivertsdotter.
 • Tillsammans utrotar ensam och Det Lilla är det Stora, ur boken Strimmor av Ljus, Sofia Sivertsdotter.

Lite av mina ord under klassen

I mellanrummet får du en chans till återhämtning mentalt. En tystnad. En stillhet. Ett lugn. Här och nu. Det enda som egentligen finns. Gårdagens händelser kan du inte göra något åt. Morgondagens kan vi bara fantisera om. Imorgon har ännu inte hänt. Igår är passé. Inget av det finns mer än i våra tankar. Som minnen och drömmar. Livet är här och nu. Försök att så ofta som möjligt i din vardag att uppleva saker i nuet. Med dina fem sinnen. Att dofta. Att se. Att känna. Att lyssna. Att smaka. Istället för att analysera med dina tankar. Att vara här och nu. Att känna stillheten mellan tankarna. Att få mental återhämtning.

I mellanrummet får du också en chans att få en paus mellan tanke och agerande. Mellan stimuli och respons. En chans att agera medvetet och inte bara impulsivt eller omedvetet. En chans att agera med syfte och värde. Utifrån dina värderingar och mål. Att på mattan öva på att få mellanrummet. Känna stillheten. Iaktta en stimuli/tanke att röra sig. Motstå rörelsen. Stanna upp. Känna stillheten. Känna in behovet. Agera medvetet.

”I mellanrummet råder stillhet och tystnad. Ibland så skönt. Harmoni och lycka. Ibland så mörkt. Kaos och sorg. I mellanrummet tystnar tankarna och känslorna gror. I mellanrummet får du vila och paus. I mellanrummet landar du” // Ord By Hanna

Med det önskar jag er en riktig skön sommar och så hoppas jag att vi ses i augusti.

Varmaste Hanna ❤️☀️🌸🙏🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s