Peace & Mind – Stjärnor som glimmar

IMG_0768

Tiden tycks snurra för fort just nu för mig. Då är det dags att stanna upp, lyssna och reflektera. För självklart finns det tid! När tiden inte tycks räcka är det egentligen frågan om att jag inte gör rätt saker. Att jag lägger tid på sådant som inte är i samklang med mitt värdiga varför. Och så får det vara ibland. Livet är inte perfekt jämt och ständigt. 

För några veckor sedan höll jag en yinyoga klass ute på Östanskär med fokus på just stillhet, återhämtning och mental vila. En klass jag själv hade behövt just nu. Intentionen på klassen var ljuset i höstmörkret. Stjärnorna på nattens himmel.  I mörkret kan vi vila och vägledas av de stjärnor som framträder tydligt på natten. I frånvaro av ljus kan våra inre lyktor tändas. En stund att minnas. Att hedra. En del av nuet. Men också en del av framtiden, drömmar, hopp och tro. 

Drömmar tar oss till fantasins värld. En plats där allt är möjligt. 

Drömmar är vägvisaren i nuet. Som hjälper dig på din väg där du vandrar mot framtiden. 

Din kompass som ger dig riktning. 

Drömmar få ljuset att lysa i mörkret. 

Stjärnor som glimmar på himmelen. 

Utan drömmar står vi stilla. 

Till vilken magisk plats vandrar du? 

Hur fort kan man leva? 

Vi rusar idag så snabbt fram med ett mantra att sen ska jag vila. Sen ska jag glädjas. Sen ska jag njuta.  Men därmed kväver vi i själva verket den helt naturliga livsglädje dom vi har fötts med.  Livet är fullt av under. Du behöver bara stanna upp, andas och stilla ditt sinne. Då skapas det möjlighet att kunna njuta av det som finns här och nu i varje ögonblick. Alla livets under finns redan här.  Om du kan lyssna på dem kan du också sluta springa. Stäng av bruset i ditt sinne så att du kan höra livets underbara ljud. 

När vi blir stilla och tysta blir det ofta väldigt tydligt hur vi mår.  Vi uppräcker då att det sällan blir tyst. Plötsligt hör vi våra egna tankar tydligare och vi lägger märke till brus av ljud omkring oss. De är kanske då vi hör på riktigt. När vi får tillfälle att tänka en tanke till slut. Om vi tränar oss på att vara i helt tystnad emellanåt blir vi bättre på att lyssna både på oss själva men också i möten med andra. 

”Då man vänder ryggen till den yttre världen gläntas det på porten till den inre. Tankar kan gro, känslor bejakas och vägar anas. Jag behöver stillheten för att smälta alla intryck och vänta in min själ. Om man ständigt är i rörelse glider man lätt förbi sig själv. Ingenting kan växa i jord som jämt plöjs upp. När vägen höljs i dunkel är det klokt att stilla sig och låta dimman skingras och vägen få en chans att visa sig. Vart är jag på väg och är det verkligen dit jag ska gå?  Svaren finns inom oss när vi stillat oss och lyssnar.” (ur boken Längtan visar vägen – 365 texter för din inre hälsa av Patricia Tudor Sandahl)

Så vilka stjärnor glimmar på din himmel och till vilken magiskt plats vandrar du?

Varmaste

Hanna 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s