Vem går du bredvid?

 

Oftast blickar vi framåt eller bakåt. Vi ser framåt och önskar att livet vore på annat sätt. Vi drömmer om hur vi skulle vilja ha det. Vi längtar. Drömmar är viktiga. De skapar riktning och mål i livet. Men ibland glömmer vi att om morgondagen vet vi inget och drömmer förblir bara drömmar om vi inte tar steg i nuet. Ofta blickar vi också tillbaka. Vi minns om hur bra det var. Vilka härliga människor vi haft omkring oss. Eller så ältar vi saker som vi ångrar. Det vi har i backspegeln kan vi inte heller göra något åt. Det är passé. Det finns med oss som minnen och har tagit oss dit vi är i idag.

I nuet är vi ofta utan att ens reflektera över det.  Trots att det nuet egentligen är det enda som finns. Det är i nuet vi tar våra steg mot våra drömmar. Det är i nuet vi kan ändra beteenden vi ångrar i historien. Det är i nuet vi upplever vänskap och kärlek. Det är i nuet vi känner tillit och blir älskad.

Så vad händer just nu?  Vilka händelser sker  precis där du står? Vad händer och sker vid sidan om dig? Vilka förnimmelser har du? Vilka människor går bredvid dig? Här och nu. Vem går du bredvid? 

Detta var dagens intention på yinyogan idag. Oftast lägger vi fokus  på fram- och baksida. Därför fick fokus idag vara kroppens sidor. Och det fick också symbolisera dagens intentionen nuet – Så vem går du bredvid just nu på din väg in i framtiden?

”Här går jag. På min väg. Med blicken fäst i horisonten och ryggsäcken packad. Vägen upp till toppen känns lång. Ryggsäcken tung.  Regndroppar som tränger in mot huden och kroppen som fryser. Trötta fötter över rötter och stenar. Frågor som varför och var. Frågor utan svar. Ljudet av någon som ropar. Värmen från en hand i min. Ett leende. En varm kopp kaffe. Vacker natur. Nuet gör sig påmind med små guldkorn. Varje dag. Påminner mig om de som går bredvid. Vid min sida. Tillsammans. På min väg. ” 

Jag läste även ”Älskad och sedd”  ur boken 365 ord för dagen, Texter för styrka och sinnesro av Sofia Sivertsdotter, s 341.

Varmaste Hanna 🙏🏻❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s